Aktiviteter

Foredrag, naturudflugter, biograf,- teater-, og museumsbesøg er blot en lille del af Netværkets kulturelle tilbud. Vi har - kort sagt - mange hyggelige og lærerige fællesarrangementer.

Motion anser vi for en vigtig ting, derfor har vi gennem flere år tilbudt gåture og stavgang flere gange om ugen.

For mange af vore brugere kan weekenderne opleves lange. Derfor foregår en stor del af vore arrangementer i weekender og på helligdage. Det er bl.a. disse aktiviteter, der skaber fællesskab og et netværk, som også rækker udenfor skolens rammer.

 

Indenfor frivilligt arbejde kan vi tilbyde følgende:

  • Hjælp til stedets daglige drift (rengøring, servering af kaffe m.m.)
  • Administrationsarbejde (kontorarbejde inkl. telefonpasning)
  • Sandwichkøkken (tilberedning af lettere frokostretter og sandwiches, der sælges til stedets brugere)
  • Redaktionsarbejde (udgivelse af bladet NETOP).

Du vil opleve en rar atmosfære i et godt samarbejdsklima og opnå færdigheder, du kan bruge både her og andre steder.

Er du interesseret i nogle af disse tilbud, er du meget velkommen til at kontakte os på telefon 35386580 eller e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

  

Aktivitetskalender:

Onsdag d. 24/10.18 Kl. 14:30
Arken – Vincent van Gogh

Det er mere end 50 år siden, at man i Danmark har kunnet opleve en stor separatudstilling af Van Goghs malerier og tegninger. Hans værker har fokus på forholdet mellem kunst, mennesket, natur og religion.  Man kan selv tage madpakke med eller købe mad i caféen. Mødested: Ved nedgang til Spor 3 på Hovedbanegården Kl. 14.30.  Vi tager toget mod Ishøj St. og kører derefter det sidste stykke med bus 128 til Arken. Pris: 100-115 Kr. Der er måske mulighed for at 10 personer kan få 25% rabat på entreen.
Tilmeldingsfrist: d. 10.10.

Lørdag d. 27/10.18 Kl. 14:15
Debatarrangement om ”Madame Butterfly”
v/ Carsten Bæk

Kom til debatarrangement hvor vi ser filmen om Giacomo Puccinis tragiske opera.
Er du ikke til opera, så bliver du det måske nu! Dette er Puccinis egen favorit. Carsten Bæk vil holde et debatoplæg og give indblik i samtiden for operaen og komponisten.
Kom med til en god debat om, hvorfor en historie om længsel, håb og selvopofrende kærlighed i Østens mystiske univers stadig er relevant.
Tilmeldingsfrist: 12/10/18

Lørdag d. 03/11.18 Kl. 13:30
Debatarrangement: Udvandring til Amerika
v/ Claus Hagen Petersen

I slutningen af 1800-tallet udvandrede mere end 250.000 danskere til Amerika. Det svarede til godt 10% af landets daværende befolkning.
Hvorfor drog de afsted? Hvem var de? Hvor i landet kom de fra? Hvordan kom de derover, og hvordan gik det dem?
Claus Hagen Petersen prøver at give svarene. Han besøgte danske ”kolonier” i Amerika i 2001, som resulterede i en udsendelse på TV 2. Et fascinerende kapitel i Danmarkshistorien har fået en ny dimension i lyset af den aktuelle indvandrings- og flygtningedebat.
Tilmeldingsfrist: 26/10/18

Lørdag d. 10/11.18 Kl. 13:30
Debatarrangement: Du bliver syg af at være sur
v/ cand.phil. Heidi Schønberg 

Forskning viser, at negativitet avler negativitet. Hvis vi hver dag udsættes for mere end 30 minutters brok, kan vi tage skade af det. Negativitet findes overalt, og den smitter umærkeligt – vi ser fejl, problemer og hindringer i stedet for chancer og muligheder. Den sænker vores mentale udvikling, hæmmer kreativiteten og tapper os for energi.
Vær med i en spændende debat og få nogle tips til, hvordan du kan undgå at blive suget ind af omgivelsernes negativitet og i stedet komme ind i en positiv livsbane. Negativitet og fejlfinding er ikke andet end en dårlig vane, og vaner kan ændres. Jo mere positiv, du er, des mere positivt vil du tiltrække
Tilmeldingsfrist: 20/10/18.

Lørdag d. 24/11.18 Kl. 13:30
Debatarrangement om Operafilmen: Tosca
v/ Carsten Bæk

Kom og oplev den dramatiske operafilm ‘Tosca’, en filmatisering af Puccini’s tragiske opera af samme navn. Handlingen finder sted i Rom i 1800 tallet, og historien er en stærk blanding af evigt aktuelle temaer som kærlighed, jalousi, bedrag og mord. Den skønne Tosca elsker kunstneren Mario, men efterstræbes af politichefen Scarpia, der hverken går af vejen for justitsmord, bedrageri eller drab for at erobre Tosca. Der er tale om et højspændt trekantsdrama. Tilsæt Puccinis enestående musik og smukke arier, og der er lagt op til en berigende eftermiddag. Før filmen holder Carsten Bæk debatoplæg om Puccini, og giver os et indblik i samtiden samt modtagelsen af ‘Tosca’. Vi vil under filmen debattere operaens tema og relatere handlingen til vores nutid.
Tilmeldingsfrist: 10.11